Nieuws

Op zondag 17 december zal weer het traditonele tweejaarlijkse Kerstconcert wprden gehouden in de Hengeveldse kerk. Medewerking aan dit concert wordt verleend door het dames- en herenkoor, jongerenkoor Cantu, kinderdoor, zangvereniging MiXX en muziekvereniging Amuzant. Als solisten treden onder anderen Judith de Witte en Ilse Hemel op. De aanvang is om 15.30 uur en de entree is gratis.

Aansluitend aan dit kerstconcert kan de kerstmarkt worden bezocht georganiseerd door de ouderraad van de Petrusschool. Voor het maken van bloemstukken voor de Kerstmarkt is er ook dit jaar groen nodig. Heb je groen van bijvoorbeeld rode of groene skimmia, pierus, coniferen, klimop met besjes, cornus, bandwilg, andere takken met besjes, dan houden de makers zich aanbevolen, Op zaterdag 9 december kan dit vanaf 11.30 uur gebracht worden bij bouwbedrijf Lentelink. Voor die tijd (liever niet te vroeg), in verband met het mooi blijven van het blad) mag het gebracht worden bij de familie Smit, Oude Needseweg 12 in Markelo. Voor informatie app met Hermien 0623202313.

Nog 2 weken en dan is het al weer tijd voor de 5e Kroamschudd’n in Hengevelde. Een evenement dat georganiseerd wordt door de ouderraad van de Petrusschool in samenwerking met een fanatieke werkgroep onder de bezielende leiding van Hans Mulder (de Bloemruiker, alias “Alles komt goed”) en zo'n 100 andere vrijwilligers. De opbrengsten van het evenement zijn voor de ouderraad van de Petrusschool. Jaarlijks koppelt de organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde een extra goed doel aan dit evenement. Dit goede doel ontvangt (afhankelijk van de totale opbrengsten) een substantieel bedrag (vorig jaar was dit €2750,-). Via Wegdamnieuws.nl is enkele weken geleden een oproep geplaatst met betrekking tot dit goede doel. Vanuit Hengevelde zijn meerdere goede doelen aangedragen. Dank hiervoor.  Hans:"We zijn blij dat we kunnen melden dat we unaniem hebben gekozen voor de uit Hengelo afkomstige Nije stichting".

Wat doet deze stichting en waarom is er voor dt goede doel gekozen?

 

Op zondag 17 december is het weer zo ver: De vijfde editie van de Kerstmarkt in Hengevelde! Ook dit jaar weer met een geheel vernieuwde wandelroute, namens de organisatie vertelt Hans Mulders enthousiast: ”We zijn al weer bij elkaar geweest! Wat er in ieder geval is besloten: De route loopt niet meer via het kerkhof dus de bezoekers hoeven de Goorsestraat niet meer over. Er waren andere ideeën binnen ons team, het bos achter de H.E.T. tent zal nu optimaal benut gaan worden. MiXX is weer van de partij, Merle Jolijn Kuipers zal aansluiten. Wat nog niet vast staat is het kleinschalige goede doel voor editie 2017 waar een groot deel van de opbrengst naar toe zal gaan. Mensen met suggesties kunnen zich melden via 06-10119716.

Via een geheel vernieuwde wandelroute komen de bezoekers onder andere aan bij de vernieuwde kerststal achter de kerk waar Josef en Maria met het pasgeboren kindeke verblijven. Een engel met een panfluit in de nok maakt het plaatje compleet. Deze stal zal ook anders worden ingericht zodat de doorstroming in tegenstelling tot afgelopen jaar zoveel mogelijk gehandhaafd blijft.

R39A0079


De H.E T- Tent zal wederom een wezenlijk onderdeel uitmaken van de route, net als het ‘Pastoors Bos daarachter”. Kortom; “deze vijfde ‘levende kerststal’ wordt indrukwekkender dan ooit”, weet Hans Mulders, initiatiefnemer van het event. “Het is geweldig te zien dat inmiddels zo’n 75 vrijwilligers meewerken aan ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’. 
Klokslag 15.30 uur is er eerst een kerst optreden in de Petrus en Paulus kerk in Hengevelde waar Jozef en Maria met kindje Jezus en hun gevolg de kerk in komen om het publiek mee te nemen naar de levende kerststal en kerstmarkt bij de HET”.  (Hengeveldse Evenementen Tent)

Engelen hoog in de lucht, zingen het kerstkindje toe. Herders, waaronder tientallen herderskinderen, komen met hun schaapjes naar de stal. Langs de wandelroute zingen koortjes en spelen muzikale ensembles kerstliederen. Een markt mat een scala aan kerstspullen. Kortom:


KOMT ALLEN!

Aanvang kerstconcert Amuzant: 15.30 uur

Meer info volgt!

Aanvang Kroamschudd'n in Hengevelde: 17.00 uur tot 21.30 uur

Meer info volgt!

Previous Next

Hieronder een eerste overzicht van items die we mogen veilen zondag 18 december. De items zijn allen kostenloos beschikbaar gesteld. Hiervoor onze dank!

nefit

 

keizer

 

rotink

 

tuin

 

terdoest1

ics

 

ics

 

ics

 

Zoeken

Like ons @Facebook

Goede doel 2016

Contact

Organisatie Kroamschudd'n in Hengevelde

Contactpersonen:

Hans Mulder (de Bloemenruiker)
+31(0)6 101 197 16 


Mark Tuinte
+31(0)6 225 130 01


Goorsestraat 20d
7496 AD Hengevelde

info@kroamschuddeninhengevelde.nl

© 2017 kroamschuddnhengevelde.nl. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search