Nieuws

Previous Next

Hieronder het overzicht van items die we mogen veilen zondag 16 december 2018. De items zijn allen  beschikbaar gesteld door Hengeveldse ondernemers. GEWELDIG, Hiervoor onze dank! 

Tegen 18.30 uur nemen we afscheid van de kinderdisco en wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. Zie onderstaand overzicht. De veiling is natuurlijk in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

bloemschikken

beaty

flier

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

beaty

16 dec. 2018 - Kroamschudd'n in Hengevelde

Optredens

Langs de route zijn er op diverse plekken optredens van diverse koren. Zij zingen langs de wandelroute en op het hoofdpodium kerstliederen. Ook zijn er kleinere zanggroepen en vocalisten. Een echte levende engel speelt panfluit en ook is Jan Mulleman aanwezig met zijn mondharmonica. De mensen van de Wendezoele zijn aanwezig en vertellen d.m.v. zandtekeningen het kerstverhaal. Ook zal er een kerstverhalenvertelster zijn. Natuurlijk is er ook een midwinterhoornblazer aanwezig.   

Christmas-afterparty en veiling

Op het podium van de Het-tent vrij is een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. De veiling is natuurlijk in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

p2

Aan de hand van fakkels en vuurkorven worden de bezoekers over de route van de voettocht in Hengevelde geleid. Onderweg nemen ze een kijkje bij oude stalletjes, werkplaatsen en het bakhuis met verse broodjes of blijven even staan bij de diverse muziekoptredens. 

Marshmallows

Kinderen roosteren marshmallows boven een van de vuren en gaan op de foto met een van de ezels die door herders worden begeleid. Natuurlijk ontbreken ook Josef, Maria en kindje Jezus niet bij het jaarlijkse kroamschudd’n in het dorp. Hans Mulder: “De levende kersstal blijft toch wel het hoogtepunt.”

Kerstmarkt

De beloning aan het einde van de 800 meter lange tocht is de kerstmarkt op het Höfteplein waar de glühwein, broodjes worst en kerststukken niet aan te slepen zijn. Initiatiefnemer en organisator Hans Mulder is zelf als herder onderweg en ziet alles met plezier aan. 

Sfeer

„De sfeer is echt geweldig. We hebben dit jaar de route veranderd en dan is het altijd afwachten hoe dat gaat. We zagen gelukkig al snel dat alles liep zoals gepland en dat de bezoekers zich weer optimaal vermaken. Ik begeef me nu tussen de mensen en hoor dan dat ze het leuk vinden. Daar doe je het voor.”

Voettocht

Mulder schat dat het aantal bezoekers van de markt en de voettocht weer rond de 2500 ligt. “Maar dat is voor ons van ondergeschikt belang. Ik wil net als de tientallen andere vrijwilligers een gezellig evenement neerzetten voor de inwoners en de mensen uit de omgeving. Natuurlijk kunnen we nog wel iets groeien, maar we hoeven echt geen 10.000 mensen naar Hengevelde te halen. Wat ons betreft gaan we zo nog jaren door met het kroamschudd’n.”

Zoeken

Like ons @Facebook

Goede doel 2017

31jan

Contact

Organisatie Kroamschudd'n in Hengevelde

Contactpersonen:

Hans Mulder (de Bloemenruiker)
+31(0)6 101 197 16 


Mark Tuinte
+31(0)6 225 130 01


Goorsestraat 20d
7496 AD Hengevelde

info@kroamschuddeninhengevelde.nl

© 2018 kroamschuddnhengevelde.nl. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search