Nieuws

KROAMSCHUDD'N 2019: 15 DEC. – OUDERWETS VERNIEUWEND

Op zondag 15 december wordt rondom de kerk van Hengevelde het jaarlijkse evenement Kroamschudd’n in Hengevelde gehouden. Dit sfeervolle evenement blijft vernieuwend en ondergaat daarom dit jaar wederom een aantal wijzigingen. Aan de talloze optredens, de sfeervolle vuurkorven en groots opgezette kerstmarkt wordt niet getornd, maar de route van de historisch kerstwandeling die u 2000 jaar terugbrengt in de tijd is wederom vernieuwd. De tocht is een combinatie van al het goede van de tochten van de afgelopen jaren.

Programma

AANVANG KERSTCONCERT AMUZANT: 15.30 UUR

Op zondag 15 december zal weer het traditonele tweejaarlijkse Kerstconcert worden gehouden in de Hengeveldse kerk. Medewerking aan dit concert wordt verleend door het dames- en herenkoor, kinderkoor groep 8, zangvereniging MiXX en muziekvereniging Amuzant. Tevens is er een optreden van trio Judith, Anke en Marion. De aanvang is om 15.30 uur en de entree is gratis. 

AANVANG KROAMSCHUDD'N IN HENGEVELDE: 17.00 UUR TOT 21.30 UUR

Zondag 15 dec. is Hengevelde omgebouwd tot ‘klein Bethlehem’. Hoogtepunt is de kerststal met ‘Jozef, Maria en het kindeke Jezus’.  Een voettocht van zo’n 1000 meter leidt bezoekers langs sfeervol verlichte taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. U wandelt langs oude stalletjes met ezels en schapen, langs een bakhuis met verse broodjes en langs vuurkorven waar kinderen broodjes mogen roosteren. Er komen midwinterhoornblazers en diverse muzikanten treden op, afkomstig uit zowel Hengevelde als uit de wijde omgeving. Op verschillende plekken zingen koren en zelfs de ezel en de os zijn aanwezig. Er zijn optredens van o.a. de koren MiXX (Hengevelde eo), de dames van Spoenk uit Borne en Zanggroep Akkoord uit Beltrum. Nieuw dit jaar is DJ Retlow die achter in het veld vanachter zijn historische DJ Booth de Christmas-songs remixed. Ook zijn er diverse loopgroepen langs de route. Er is een vogelaar en een ganzehoedster. De herder met zijn schapen zal samen met de 3 Koningen u de weg wijzen naar de kribbe in Bethlehem. Op het plein aan het einde van de voettocht zal een volkstelling plaatsvinden. Op de gezellige kerstmarkt zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen. 

Christmas-afterparty en veiling

Tegen 19.00 uur wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper en DJ Bart. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. De veiling is natuurlijk in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

KERSTMARKT LEVERT CHEQUE OP VAN € 3300,- VOOR RONALD MCDONALD KINDERFONDS

De Kerstmarkt ligt al weer enige tijd achter ons. Deze markt is door de enthousiaste ouderraad van de Petrusschool, samen met vele actieve ondernemers en ouders, georganiseerd. Een deel van de opbrengst was dit jaar bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De huizen van deze stichting hebben voor meerdere mensen in Hengevelde veel kunnen betekenen. Gisteren hebben de leerlingen van de Petrusschool een cheque overhandigd aan Esther Korpershoek-Bouwmeester, assistent manager van het Huis Zwolle. 
Alle kinderen hadden zich verzameld in de grote hal van school. Esther heeft daar verteld wat het werk van het Kinderfonds inhoudt. Ook mochten de leerlingen vragen stellen. Deze waren zeer uiteenlopend: van “Wat kun je allemaal in zo’n huis met het geld doen?”, via “Is er bij elk ziekenhuis een Ronald McDonaldhuis?” en “Kunnen ook broertjes en zusjes in het huis slapen?” naar “Hoe komt ons geld dan bij het kinderhuis?”. Esther wist alle vragen duidelijk te beantwoorden.

Daarna was het tijd voor de cheque-overhandiging. Op de cheque stond het mooie bedrag van €3300,-. Namens het Ronald McDonald Kinderfonds heeft Esther iedereen heel erg bedankt voor alle inzet. Als school vinden we het heel fijn dat we, dankzij de inzet van vele ouders, ondernemers en de ouderraad dit samen mogelijk konden maken! Allemaal heel erg bedankt!

04-12-2015: Nieuwsflits 1

De komende drie vrijdagen zal Wegdamnieuws u op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent de derde Hengeveldse Kerstmarkt op 20 december, op hetevenemententrein tegenover de kerk. Een voettocht van zo’n 400 meter, leidt bezoekers langs sfeervol verlichte taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. Oude stalletjes met ezels en schapen, muzikanten, diverse koren, zangers en zangeressen en ook heerlijke afbakbroodjes komen de bezoekers tegen. Boven de stal waar een kameel staat opgesteld, komt een levende engel te hangen. Namens de organisatie (Ronald Pelle, Stefan Brummelhuis, Mark Schreijer, Nico Bebseler, Paul Wegdam, Robert Ros, Niels Pierik en Hans Mulders): ”De basis zal hetzelfde zijn als in de afgelopen twee edities. We beginnen om 17.00 uur. Het duurt tot ongeveer 20.00 uur. De kerstmarkt georganiseerd door de Petrusschool begint ook om 17.00 uur. Wel kan ik alvast onthullen dat Mike te Wierik en Hamoudi Jaafil, in aangepaste Kerststijl, komen met een schietspel raak de Kerstbel haha! Je mag er wel bijzetten, we hebben een super enthousiaste groep, wordt weer een mooie avond!” Wat is er nog meer nieuw?

kerstmarkt mike“We hebben een nieuwe Maria en Jozef, bekende Hengeveldenaren, houden we nog even geheim. Amuzant is er dit jaar weer bij net als MIXX natuurlijk, maar deze keer ook wederom diverse koren zoals het Goorse Mannenkoor. De looproute zal anders zijn dan in voorgaande edities. Het goede doel dit jaar is stichting EVI, het heeft als doel: ‘Ouders zorgeloos laten zorgen. De rest komt in het volgende journaal wel!’’.

Stichting EVI

Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, of over overnachtingkosten, of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. Die zorgen kun je er op zo’n moment ook niet bij hebben. Stichting Evi werft fondsen om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker.

Dat doen ze met een praktische insteek. De stichting heeft contact met maatschappelijk werkers van het UMCG. Zien zij dat ouders echt financiële hulp nodig hebben, dan kloppen ze bij de stichting aan. Om vervoerskosten te betalen die de verzekering niet vergoed bijvoorbeeld, of de overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. Praktische ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kinderen.

Goede doel 2018

Nieuws

Contact

Organisatie Kroamschudd'n in Hengevelde

Contactpersonen:

Hans Mulder (de Bloemenruiker)
+31(0)6 101 197 16 


Mark Tuinte
+31(0)6 225 130 01


Goorsestraat 20d
7496 AD Hengevelde

info@kroamschuddeninhengevelde.nl

© 2020 kroamschuddnhengevelde.nl. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search